Tærte med rødløg, porre og tomat på toppen

Løgtærte med rødløg, porre og tomat på toppen Løgtærte med rødløg, porre og tomat på toppenJa I læste overskriften helt rigtigt. Jeg har kastet mig en tur i køkkenet endnu engang og denne gang blev det eksperimenteret med tærte.
Jeg har gennem den seneste tid, fået serveret den bedste tærte smækfuldt med løg fra tid til anden. Og lige siden første gang den blev serveret for mig, har jeg gerne ville prøve at lave noget ligende selv. Og endelig (langt om længe..) prøvede jeg at taste mig ud i det. De almindelige løg skiftede jeg dog ud med rødløg, tilførte lidt porre og toppede med tomat skiver på toppen.

Hvordan gjorde jeg så?? Indrømmer at jeg var utrolig doven og brugte en købe dej og som anvisningen så fint antyd, tog jeg den ud af køleskabet 10 minutter før den skulle bruges.
Dertil brugte jeg
3 æg
6 spiseske mælk
muskatnød
125 g revet ost
4 rødløg
1 porre
2 tomater i skiver

Æg og mælk piskede jeg sammen til en masse, hvori jeg rev noget muskatnød. Rødløg og porre blev skåret i skiver og blev lagt i bunden af tærteten (husk at prikke nogle huller i dejen med en gaffel forinden), ægge/mælke massen blev hældt over og osten herefter og til sidst lagde jeg tomaterne på.
Tærten kom i ovnen ved 200 grader i godt 25 minutter.

Kan hele tærten ikke spises på engang, så smager den også godt kold dagen efter :)

Hvad er jeres favorit tærtefyld? – Jeg overvejer lidt at prøve at kaste mig ud i denne porretærte med gedeost næste gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

  1. Du er da rigtig kommet i køkkenet i disse dage :-)

    Men heldigvis er det rigtig god inspiration du kommer med, så fortsæt endelig…

    Og du er ikke den eneste der “snyder” lidt med de færdigkøbte bunde…

  2. Mhmm… Nu får jeg helt lyst til at lave tærte til aften :o).

    Når jeg skal spise tærte, så skal der noget kød i. Så jeg laver altid enten med kylling, skinke eller pepperoni – og så hvad der ellers lige er i køleskabet :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.