Nem mad som smager godt, er noget jeg er stor fan af. Og når vi nu er gået en mørk og kold tid i møde, så er suppe og tærte noget som jeg spiser meget af.
Det dejlige ved lige præcis disse retter er, at de er super nemme at lave og så er det en genial måde at ‘tømme køleskabet’ på.
Jeg havde mange løg liggende og tænkte at det ville være en perfekt hovedingrediens til en tærte og jeg kastede mig derfor over en løgtærte, som viste sig at smage meget bedre end jeg havde turdet håbe på.
Mørdej:
– 180 g mel
– 100 g koldt smør
– 3 spsk. vand
Fyld:
– 4 store løg
– Frisk rosmarin
– 4 æg
– 4 dl mælk
– Peber
– Muskatnød
– Ca. 100 g. ost
Fremgangsmåde:
1. Skær smørret i tern og fordel det i melet. Tilsæt herefter vand og ælt dejen sammen. Pak den i film og læg den i køleskabet mindst en time.
Når timen er gået rulles dejen ud og ligges i den smurt tærteform. Prik i dejen med en gaffel
2. Skær løg i ringe og fordel dem i dejen. Pisk æg, mælk, muskatnød og peber sammen og hæld massen over løgene. Kom herefter ost på og pynt med rosmarin.
Tærten skal have omkring 30 minutter ved 180 grader i en varmluftovn.
Læs også: Mors porretærte
Lille My
Mh ser lækkert ud :)
Ida
Tærte er det bedre :)
Camilla Cecilie
Mums det ser lækkert ud! Tærter er altså noget af det jeg savner allermest som allergiker :-(
Ida
DEt kan jeg godt forstå
Trine
Mums – ser lækkert ud.7
Her ville jeg nok snyde og bruge en færdigdej – men ellers lyder det helt sikkert som noget der skal prøves.
Ida
Hihi færdigdej er også tilladt ;)