Julebag – Lækre nøddesnitter (mazarin nøddetærte)

Julen står for døren og når man først har sagt jul, så ender tankerne ofte hen på julebag. En af mine favorit højtider ved julen er Julebage dag, hvor min fars fædre og jeg bager brunkager og vaniliekranse til vores familie julehygge dag – den absolut aller bedste dag i hele julen ifølge mig, hvor vi bare sidder og hygger, spiser hjemmelavede æbleskiver, julebag og drikker utrolig meget hjemmelavet gløgg. Det har været en tradition i mange år og jeg har før skrevet om den. Det er altid 2. søndag i advent, så i år er det d. 10. december og jeg glæder mig allerede rigtig meget.

Men julebag er jo meget andet end brunkager og vaniljekranse. Skal jeg selv komme med et bud, så vil jeg sige nøddesnitter (små mazarin nøddetærter), hvilket også fungere utrolig god udenfor julen. Og lige præcis Nøddesnitter har jeg kastet mig ud i. De var nemme at lave og de blev simpelthen så gode, at jeg vil dele opskriften her på bloggen :)

Læs også: Aristokrater – nem julebag

Opskriften fandt jeg i en kogekog fra Amo i gemmerne og det er en nem måde, at lave lækker julebag på. Find opskriften under billederne.

Ingredienser til ca. 24 stk.

Dej:
– 300 g Hvedemel
– 150 g koldt smør
– 75 g finthakkede hasselnøddekerner
– 1 stort æg
– 100 g sukker
– 2 tsk. vaniljesukker

Fyld:
– 5 spsk. Honning

– 100 g smør
– 125 g sukker
– 200 g mandelflager

Pynt:
– Smeltet chokolade (kan undlades)

Sådan gør du (2 timer):
1. Hak det kolde smør i melet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ensartet dej.
2. Form dejen til en firkantet klods og lad den blive helt kold i i køleskabet (min. 1 time).
3. Drys mel på bordet, og rul dejen ud i et rektangel, ca. 32×38 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande.
4. Smelt honning, smør, sukker og mandelflager sammen i en lille gryde. Lad det køle af i 5 min. og fordel fyldet på mørdejsbunden.

Bagetid:
Ca. 20 min. i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC).

5. Efter bagning: Lad kagen køle helt af. Skær den i 12 kvadrater og del dem derefter i trekanter. Dyp den ene side i smeltet chokolade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *