Har du tjek på den mængde radon der kommer op ind i dit hjem?

Ordet Radon, var ét jeg stødte på for første gang, for ikke så længe siden og skal jeg være helt ærlig, så føler jeg nu, at jeg var dejlig uviden. Men idet, at jeg følte mig dejlig uviden, skræmmer mig lidt. Radon er nemlig et grundstof, som kommer op igennem bygninger og som samtidig er skadeligt for os mennesker.
For at uddybe lidt er radon en gasart, som findes i jordens undergrund. Det er ikke noget som man hverken lugte eller se, men kan komme ind i vores hjem, hvis lufttrykket inden døre er lavere end uden døre. Og da radon er en luftart, kan den trænge ind gennem de mindste revner og indånder man den, kan man få forøget risikoen for at udvikle lungekræft. Og skræmmende nok, er der lavet en undersøgelse der viser, at der hvert år dør flere af lungekræft på grund af radon, end der dør i trafikken. 

Men heldigvis kan man gøre noget ved det og det er noget som Radimet er gode til. Gennem Radimet har man nemlig mulighed for at foretage en radonmåling ens boligs indhold af radon. Måden det gøres på er, at man får tilsendt nogle bokse som skal placeres i ens bolig i 60 dage. Herefter sendes de retur til Radimets laboratorie, hvor de laver en analyse af boligens radon indhold. Hvorefter sender de en rapport retur, hvor de har lavet en oversigt over det radonniveauet der er i ens bolig og hvordan man skal forholde sig til det, der er nemt for dig, hvorefter du får en rapport over radonniveauet og hvad du evt. bør gøre.
Deres målere koster 335 kroner for en og køber man flere, bliver de billigere pr. styk.

Nu bor jeg selv i kolde Danmark og samtidig i en gammel Københavner lejlighed, så bare tanken om mængden af radon i min lejlighed, skræmte mig så meget, at jeg allerede har bestilt to målebokse. Der er placeret én i stuen og én i soveværelset og jeg er virkelig spændt på det resultat der kommer ud af det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

 1. Tina

  Det er så vigtigt at måle sit radon.
  Min datter fik den alvorlige leukæmi for år tilbage og så målte jeg vores radon.
  Fordi radon kan give leukæmi, lungekræft mv.
  Og vi havde for meget radon, det trængte ind over vores kælder i køkkenet, så jeg har fået efterisoleret mv.
  Godt du måler dit Ida:-)
  Håber ikke du har for høre værdier, som vi var så uheldige at have.
  Aften hilsner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.