Hyggelige Mother Wine

København vrimler i små hyggelige spiser steder og jeg har mange på min ‘must try’ listen. En af dem, som har stået på listen længe er Mother Wine. Et virkelig hyggeligt(!) lille sted beliggende på Gammel Mønt i indre København og en del af Restaurant Mother, som mange nok kender fra deres pizzaer i Kødbyen.
Jeg har selv aldrig fået besøgt hverken Restaurant Mother eller Mother Wine, men må tilstå at jeg længe har savlet lidt over diverse Instagrams post af Restaurant Mothers lækre pizzaer – hjælp de ser gode ud! Og alle omtaler dem også som værende helt fantastiske.

Mother Wine er som skrevet en del af Restaurant Mother. Det startede som et sted, hvor man kunne købe vin, men er sidenhen blevet et sted, hvor man kan få et godt glas vin og også lidt lækkert af spise.
Jeg var forbi Mother Wine sammen med en veninde en fredag sidst i januar. Vi kom lidt i kl. 17 og det første vi mødte da vi kom ind af døren, var en hel væg fuld af spændende vin og når det, er det første man møder når man træder ind af døren, så ved man bare at det bliver en god aften 😊 Vi blev taget godt imod Corneliu, som er Le Sommelier på Mother Wine. Han var utrolig sød og rar og gav os en virkelig god guidet tur indenfor de forskellige vine, gav små smagsprøver af dem, samtidig med at han kunne fortælle om deres historie.

Stedet er godt besøgt og hver gang døren gik op og nye folk kom ind, blev de mødt af med varm hej og velkommen og gengangere er godt kendt og får kram og det som jeg synes er så fint og varmt er, at Corneliu og Pierro (som Le Sommelierne hedder) husker deres kunders præferencer og kan hurtigt finde det perfekte glas vin frem 🙌🏻
En af de vine, som Corneliu introducerede os for, er deres Piccolo Bacco Dei Quaroni, en rødvin med bobler. Jeg har aldrig før hverken hørt om eller smagt en rødvin med bobler, men den var virkelig god! Det er en naturvin som jeg tænker vil være perfekt til dessert. Og lidt ret havde jeg, Corneliu fortalte nemlig at de serverede den til ris a la mande i december og ellers ville den også være genial til risotto. Dog var favoritten af de smagde vine en L’ARRINGATORE fra 2007, som er en blanding af Sangiovese, Merlot og Ciliegiolovar. En rødvin som har en lidt spicy chocolate touch.

Læs også: Le Sommelier – Fantastisk fransk restaurant i København

Efter vi havde fået en dejlig rundtur i deres vin udvalg, gik min veninde og jeg op på første salen, hvor man kommer ind i et lokale med et køkken og et stort plankebord. Hver torsdag, fredag og lørdag serverer Mother Wine nemlig en rigtig lækkert Aperitivo til kun 125 kr. inkl. et glas vin. Det føles lidt ligesom at man kommer hjem til folk, hvor man sidder og hygger sig i køkkenet, mens maden bliver lavet og der bliver ved med at serveret lækre retter bestående af alt lige fra grønne bønner, blomkål, salat, tortilla med kartofler til ost og pizzaer med forskellige toppings. Jeg nåede både at smage pizza med kartoffel, tomat og favoritten med laks og spinat.
Rundt om plankebordet satte vi os sammen med andre mennesker vi ikke kendt og jeg elsker ideen om, at man sidder sammen med andre man ikke kender, men man hygger sig og muligheden for at mingle eller holder sig til sig selv, er helt op til en selv. En ting er i hvert fald helt sikkert, Mother Wine forstår i den grad at gøre en aften helt perfekt og jeg kan slet ikke vente med at komme igen 😊🍷💕

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.