Hvad er den rigtige måde at låne penge?

/// Indlægget er lavet i samarbejde med MoneyBanker.dk ///

Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis jeg skal låne penge, så skal det være til en bolig – eller hvis jeg en dag skal have en bil. Dette er to ting, som de færreste har mulighed for at finansiere selv.

Jeg har altid været helt sikker på, at jeg aldrig ville optage et Kviklån eller noget lignende. Disse låntypers ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er jo helt utroligt høje, hvilket derfor er noget, man i den grad skal være opmærksom på!

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er de samlede omkostninger udtrykt i procent pr. år – hvilket er af det fulde kreditbeløb på et lån (altså med renter, omkostninger, afgifter mm).

Mange Kviklån har det med at skrive en daglig/ugentlig/månedlig rente, da denne typisk er lavere. Heldigvis er der kommet et lovkrav om, at ÅOPén også bliver skrevet. Desværre kan den sommetider være lidt svær at få øje på – men det er værd at bruge tid på at finde den!

Jeg husker blandt andet tydeligt, da jeg læste på universitetet, og vi prøvede at beregne ÅOP på et SMS-lån. Det var før, at der blev et krav om, at ÅOP skulle stå noteret. Resultatet viste, at den var lagt over 100 – hvis ikke den var meget mere! 😳

Står man i en situation, hvor man har behov for at låne penge, så er det altid en god ide at starte med at kontakte ens bank. Sidder man hjemme i sofaen og er nysgerrig, findes der servicesider ifht. at låne penge. Her er det også et rigtig godt sted at starte. Dette er en hjemmeside, hvor de har samlet en masse låneudbydere. Man har mulighed for at få et hurtigt overblik over, hvor det er muligt at finde det lån, som har den billigste ÅOP – og som passer bedst til ens situation. De formår at skabe en rigtig god gennemsigtighed.

Hvis du har behov for at låne penge

Først og fremmest: Hold altid godt øje med ÅOPén!!

  • Skal du f.eks. låne til en computer (eller andet elektronik), så er det en god ide at få afviklet lånet hurtigere end produktets levetid. Det vil være surt at skulle afvikle på noget, som man ikke længe har gavn af.
  • Lån til en rejse – Er oplevelsen mere værd end den gæld, der skal afdrages hver måned fremadrettet? 💸💸
  • Til sidst ville jeg nok lige vende tanken igen, om det er så nødvendigt at låne de penge. Det månedlige afdrag kunne jo sagtens bruges på en masse andet – f.eks. en opsparing til en rejse? Jeg ville i alt fald nyde min rejse mere, hvis det er en, jeg selv har sparret op til.😊
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.