Movie Of The Month – Green Book

Denne måneds Movie Of The Month er (til forskel fra de andre) en biograf film. En film som stadig er til at finde, inden den bliver tilgængelig på streaming tjenester som blandt andet Blockbuster, hvilket er en af de streaming tjenester, som jeg bruger forholdsvis meget. Her er det næsten altid muligt, at finde de nyeste film.

Filmen Green Book er en autentisk historie det raceadskilte USA i 60érne, og om venskabet mellem den afroamerikansk musiker Dr. Don Shirley og den italiensk-amerikansk Tony ”The Lip” Vallelonga.

Da jeg synes at filmen er værd at se,vil jeg ikke sige for meget. Men kort fortalt, så skal musikeren Dr. Don Shirley på en turne gennem landet og da han har behov for en chauffør, hyrer han Tony ”The Lip” Vallelonga. Tony ”The Lip” har tidligere arbejdet på en bar og går for at være en snæversynede og umættelige wise guy-muskelmand. Selve turen starter heller ikke helt perfekt mellem de to. Men som tiden skrider frem og turen gennem sydstaterne tager den ene efter den anden, formår de to at danne sig et godt venskab og Tony ”The Lip” bliver en god og vigtig støtte for Dr. Don Shirley, der (selv hos sine tilskuere) bliver set ned på, når han ikke sidder bag sit piano.

Filmen Green Book er en autentisk historie det raceadskilte USA i 60érne

Tony ”The Lip” Vallelonga spilles af Viggo Mortensen, som spiller en af sine aller bedste roller, hvis I spørg mig. Han leverer charme og humor og har herudover taget godt på, til sin rolle som Tony ”The Lip” Vallelonga. Jeg var selv lidt i tvivl til tider, om det overhovedet var ham 🙈. Men han gør det simpelthen SÅ godt i sin rolle! Dr. Don Shirley spilles af Mahershala Ali, som også vandt en Oscar for sin præstation i Moonlight.
Men Mahershala Ali er ikke den eneste om en Oscar nominering. Green Book var nemlig nomineret i hele fem kategorier i 2019 – bl.a. bedste film og bedste skuespil.

Green Book fortjener i den grad 6 ud af 6.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.