På besøg på det Nye Krogs – Lige så smukt og lækkert som altid 😍

.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg holder meget af at gå ud og spise på gode restauranter. Jeg elsker at blive forkælet og der er virkelig mange lækre spisesteder i København, som jeg gerne vil prøve. Hvilket betyder, at det er sjældent, at jeg besøger den samme restaurant flere gange. Dette er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke ønsker at besøge bestemte steder igen.
Men så er der bare lige dé der restauranter, hvor de serverer så god mad, at jeg kommer igen (og igen og igen ☺️ ).
En af de restauranter som jeg særligt tænker på, er Krogs fiskerestaurant på Gammelstrand. Hvilket også var Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethes fars yndlings restaurant – den mand havde god smag ☺️

Nu er jeg stor fiske fan og Krogs gør det virkelig godt! Deres mad er altid utrolig lækker og i høj gastronomiske niveau. Og så er servicen noget af det rareste og bedste jeg har prøvet. Tjenerne er imødekommende, smilende og man føler sig altid velkommen. Hvilket giver en rigtig rar stemning og man har lyst til at lade tiden gå i stå og bare nyde det til fylde.

Deres mad er altid utrolig lækker og i høj gastronomiske niveau

Krogs har haft lukket i en mindre periode her i foråret, grundet renovering. De har blandt andet fået nye gulve og højborde. Herudover har de fået åbnet op ind til køkkenet og de har også planer om, at få etableret en skaldyrsgrav Sidst nævnte er noget, som jeg særligt har været spændt på :D Men alt i alt en renovering, som giver Krogs et lidt mere frisk udtryk.

Krogs åbnede på igen i maj måned og jeg hørte derfor en veninde, om hun kunne være frisk på en dinnerdate og se det Nye Krogs. Det var hun heldigvis frisk på og det var en dinnerdate af den rigtig gode slags.

Vi havde booket bord en torsdag, hvilket var perfekt, så der var ikke sindssygt travlt. Der var kunder hele tiden, men ikke noget som virkede stressende.
Jeg kom lidt før min veninde og havde derfor god mulighed for at kigge mig omkring og det er virkelig blevet fint. Desværre var deresskaldyrsgrav ikke færdig, men så tænkte jeg hurtigt ‘Det er okay, så har jeg en god undskyldning for at komme igen’.☺️

.

Da vi kom, fik vi serveret et glas Prosecco samt noget frisk bagt økologisk brød. Brød lavet på ølandshvedemel sammen med noget rørt smør med kærnemælk.
Herudover havde vi valgt deres tre retters menu. Men da vi så at der også var stenbidderogn på menuen, valgte vi en 4. retters ☺️

Vi startede derfor ud med stenbiderrogn. En ret som blev serveret sammen med nye kartofler, crumbel i bunden gammel knas ost fra Arla Unika og løvstikke maynaise. En ret som smagte virkelig godt! Osten var blød, kornet og med saltflager – sådan lidt krystal agtigt. Det fungerede utrolig godt til stenbiderrognen og det harmonere rigtig godt sammen med Proseccoén.
Efter stenbiderrogn kom vi til selve den tre retters menu. Krogs helt nye menu, som de lancerede bare nogle få dage før vi var der.

Forretten var Vild Islandsk Laks, som først var rimmet og herefter røget. Hertil var der friske ærter, revet peberod og skilt creamet sauce med dildolie. En utrolig lækker forret! Islands laks er altid godt(!), men de friske ærter gav lige pikken over iét. Til retten fik vi serveret en tysk Riesling som hed Eins Zwei Dry. Altså En To Tør, hvilket jeg synes er et genialt navn for en vin ☺️ Og jeg må tilstå at den satte mine fordomme (og minder) om tysk Riesling på skarp prøve! Jeg husker tysk Riesling fra mine unge dage som den der meget søde hvidvin, en denne havde en perfekt syre, som passede rigtig godt til laksen og de friske ærter.

.

Hovedretten bestod af Kulmule, hvilket var pyntet med sauce velouté med knivmusling og hasselnød, samt dild. Hertil fik vi serveret en lille skål med kartofler og små gulerødder.
Nu er Kulmule blandt mine favorit fisk og den var også virkelige god og tilberedt til prefektion, fast på den helt rigtige måde. At der var hasselnødder tilført så jeg som værende lidt skægt, da retten blev stillet foran mig, men det fungerede virkelig godt. Nøddesmagen harmonerer faktisk utrolig godt sammen med kulmulen og knivmuslingerne – hvilket er blandt mine favorit muslinger ☺️
Hertil drak vi en italiensk Monte Carbonare, som havde gode noter af moden citrusfrugt og friske krydderier.

Desserten var en klassisk Panna Cotta, med syltet rabarber, is af grøn rabarber med citronmelisse og marengsflager. Og hertil en Eiswein dessertvin. En dessert, som udgjorde en rigtig fin afslutning på hele aften.

Alt i alt, endnu en virkelig lækker aften på Krogs, hvor menuen var gennemført og betjeningen lige så skøn som tidligere. Jeg kan ikke andet end sige, at jeg kommer igen og igen og jeg glæder mig. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.