Fem gode råd til hjemmearbejdspladsen i Covid-19 tider

Gode råd til hjemmearbejdspladsen Covid-19 tider

Corona, coronavirus og covid-19. Ord som fylder utrolig meget i vores alles hverdag i disse dage og noget, som i den grad for vendt op og ned på hele det danske samfund. Vi skal holde afstand, begrænse fysisk kontakt og tænke os mere om, når vi generelt omgås med andre. Restauranter, koncerter, biblioteker, skoler, svømmehaller mm er lukket ned i 14 dage og alle som kan arbejde hjemme, bør arbejde hjemme. 

Må tilstå at jeg til at starte med, lavede lidt grin med hele situationen. Blandt andet efter en kollega kom hjem fra Kina pga. Corona. Men eftersom det er kommet til Danmark og endnu mere, efter det har taget så meget til, så er jeg godt nok begyndt at blive bekymret og bange. Bekymret og bange for, hvad det hele ikke ender med. Kommer det til at koste danske liv og hvor mange? Hvad vil der ske med Danmarks (og verdens) økonomien? – fører dette til endnu en finanskrise og en kæmpe stigning i arbejdsløsheden? En hel masse spørgsmål, som kun fremtiden kan svare på.

Jeg er blandt dem, som skal arbejde hjemme de næste 14 dage. Noget som jeg heldigvis har været vant til fra mit tidligere job. Men det er ikke alle på mit arbejde, som er vant til at arbejde hjemme og derfor sendte vores direktør i dag en mail rundt, men fem gode råd, når man skal arbejde hjemme. En liste, som hun havde fundet hos Jyllandsposten og jeg synes faktisk at den er utrolig god! Og det er råd, som jeg ikke selv har gjort brug af i alle mine tidligere hjemmearbejdsdage, men nogle som jeg synes giver rigtig god mening og som vil få en hjemmearbejdsdag til at føles mere som en arbejdsdag. Fem gode råd til hjemmearbejdspladsen i Covid-19 tider

 1. Gør det til et arbejde
  Sørg for, at det er ligesom at ”gå på arbejde” – bare derhjemme – med en mødetid om morgenen, en frokostpause og fyraften. Deadlines kan hjælpe med at sikre, at man får noget fra hånden, selvom man befinder sig i hjemlige omgivelser. Hvis din chef ikke sætter deadlines, kan du eventuelt selv lave en plan for, hvad du skal have lavet i løbet af en given dag.
 2. Drop joggingbukserne
  For nogle kan det være en idé at tage almindeligt arbejdstøj på, f.eks. en skjorte, frem for at sidde ubarberet i joggingbukser eller nattøj. På den måde kommer dagen til at virke mest muligt som en normal og professionel arbejdsdag.
 3. Lad privatliv være privatliv 8-16.
  Vent med at gøre rent, købe ind eller føre lange telefonsamtaler med venner og familie til du har fri. Sørg for at arbejdstid er arbejdstid, og fritid er fritid.
 4. Husk afveksling
  Kom ud. Hvis man både arbejder og bor i samme bygning, kan man blive skør. Under normale omstændigheder kan man gå på café eller lignende og spise frokost. Det går muligvis ikke i disse corona-tider, men måske kan man opholde sig lidt i haven, eller gå en tur i en park.
 5. Skab et kontormiljø
  Det optimale er naturligvis et hjemmekontor, hvor man kan lukke døren. Det gør det også nemmere rent fysisk at ”gå på arbejde” og derefter lukke døren ved fyraftenstid og holde fri. Den mulighed har alle dog ikke, men måske kan man på anden vis etablere et hjørne i hjemmet, der er ”arbejde”, og hvor der ikke er fyldt med vasketøj eller legetøj.

Mange skal nok arbejde fra en bærbar og dermed en mindre computerskærm end sædvanligt. Det kan man godt vænne sig til, men overvej om det kan være en god idé at skaffe en almindelig mus, som man kan koble til.

Og så til sidst, som ikke har noget med de fem råd af gøre. Men stop nu med at hamstre! Køb ind som du plejer. Der er mad nok og nok til alle (når man ikke hamstre). Sammen er vi stærkest og sammen vinder vi over covid-19 ❤️

 

De fem råd er fundet hos Jyllands-posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  • Ja. Det er så vigtigt, at man får en god arbejds rutine op og køre.
   Er glad for, at du kan lide dem. Håber at I kan bruge dem derhjemme :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.