Bistro Lupa – vegansk madoplevelse på Østerbro

Bistro Lupa – vegansk madoplevelse på Østerbro

I dag kan C og jeg fejre halvårs dag. Der er stort! Jeg føler at tiden er fjølet afsted og jeg vil også tilstår, at han er den, som jeg aller bedst kan lide at tilbringe min tid med. Jeg er vild med manden ❤️

Tilbage til første fredag i september, overraskede C mig med en tur på veganske Bistro Lupa. En restaurant, som vi har talt om i noget tid og som vi begge gerne ville besøge.
Bistro ‘Lupa’ er udviklet af teamet bag Restaurant Ark og Souls. Souls har jeg besøgt nogle gange (jeg husker deres Pulled Burger som en af e bedstre jeg har smagt! og deres lækre Fruity Mojito), men Ark har jeg fortsat til gode ☺️

Vi havde bestilt bord på forhånd og kom lige til tiden. Da vi gik ind af døren, blev vi mødt af den venligste og imødekommende betjening og der blev hurtigt spurgt til, om vi ville sidde ude eller inde. Vejret var stadig sensommervarmt, men da jeg er utrolig kuldskær, var C hurtigt til at vælge inden døre og vi blev guidet hen i et af krogene ved vinduet og havde derfor list dejlig tosomhed sammen 💕

Kort efter som vores tjener og fortalte om deres koncept og vision. Maden dyrker de nærmest helt selv og de er ude og håndplukke deres råvarer. Vores tjener fortalte blandt andet om deres egen svampefarm, som ligger ved Bispebjerg – og da jeg har et stort svampehjerte, var jeg særligt begejstret over netop dette ☺️


Vi så menukortet igennem og jeg må indrømme at jeg syntes at stort set alle deres retter så lækre og indbydende ud. Vi endte dog med at gå med deres fem rettes menu og hertil vin menu.

Første ret var deres Danske Søde Ærter med Mandel Ricotta, grillet Abrikos og hyldeblomst. En utrolig smuk ret, som smagte lige herefter. Der er bare noget over friste ærter ☺️
Hertil fik vi et glas økologisk Lopes Vinho Verde, Amarante, Loureiro. Det var ikke dårligt, men det var noget mere sprittet i smagen, end jeg er vant til. 

Anden og tredje ret kom samtidig. C fik serveret deres Grillet Majskolbe med Romesco Sovs og Jalapeno Oile, mens jeg fik deres Tomat Keftedes med Mandel Flødeost og Brændt Purløgsolie. Til både C´s og min ret kom der også deres Flat bread med Solsikkefrø Pralina, Krydderier og Dild.
Jeg smagte en lille del af den grillede majskolbe. Majs har aldrig rigtig været mig, men C fik spist rub og stub ☺️ Og min Tomat Keftedes var virkelig lækker! Der var en god smag af tomat og jeg tænker at der også var lidt løg i? Og så deres Fladbrød.. Dette blev serveret sammen med hummus og det var også godt! Min brød var perfekt brændt, hvilket jeg godt kan lide og det var ren UG med hummus dyppelse ☺️
Af vin blev vi her præcenteret for et glas Macon Villages Vieilles Vignes fra 2019. En vin som havde en mildere undertone en første glas. Det smagte godt og passede godt til humusen.

Efter denne ret, fik vi serveret deres ‘LFM’ Blå Østersvamper i en  Southern Fried Style med røget Chili Glasur. En tilvalgs ret til menuen. Jeg havde glædet mig en del til denne ret og til at smage deres hjemmedyrkede svampe. Desværre blev jeg noget skuffet, da retten føltes som ren friture gryde og svampene var svære at finde og smage – øv.

Vores fjerde ret var deres Tørret Aubergine, hvilket blev serveret sammen med syltet Agurker, hvidløg Crumble og ølsauce. Det var ifølge mig, aftens bedre ret! Nu er jeg også glad for aubergine og jeg var vild med hvidløgs crumblen, som gav retten en dejlig kræsenhed og så var prikken over iét, deres smør øl sauce🥰.
Hertil fik vi et glas Le Grenache Gris de Jean. En orange vin, som desværre hverken smagte C eller jeg. Men selve retten var god ☺️

Sidste ret var desserten, hvilket bestod af Chokolade & Hasselnød Marquise, med hertil hasselnødmælk, kakao og orange tagetis. Nu er jeg jo ikke den største dessert og chokolade spise. Jeg smagte kort på retten og konstaterede at mine smagsløg fortsat foretrækker forret frem for dessert og da C hurtigt havde støvsuget sin tallerken, byttede vi og han fik spist min dessert også. Dog beholdte jeg mit glas Pet Nat rosé for mig selv, hvilket var aftens sidste glas i vores tilvalgte vin menu – vinen får han ikke (HAHHA)

En aften på Bistro Lupa hvor maden var smagfuldt og pæn, medførte en regning på 1.520 kroner eksklusiv drikkepenge:
Menuen ‘5 retters oplevelse’ lød på 395 kr per person og hertil tilførte vi Southern Fried Blå Østersvampe 50 DKK per person
Vin parring med 4 glas vin lød på 295 kr. pr. person

Vand pr. person 20 kroner
En fair regning for fem retter, hvor fleste ingredienser er hjemmedyrket og med god smag. En veganske oplevelse som kan anbefales ☺️

Bistro Lupa
Marstalsgade 8
2100, Copenhagen, Denmark
+45 34 10 01 01

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.