Rødkålssalat, perfekt til julebordet

Rødkålssalat, perfekt til julebordet

Jeg har aldrig rigtig været den helt store julemads elsker. Jeg spiser ikke svinekød og brunekartofler og varm rødkål har aldrig rigtig sagt mig noget. Så som et alternativ laver jeg altid noget grønt. Det svinger lidt fra år til år, hvad det grønne bliver. Men en opskrift som jeg er god til at vende tilbage til, er en salat med rødkål. Den smager utrolig godt og er nemt at lave og så er den julet 😊 Opskriften er en som jeg har fundet hos The Food Club, som altid inspirere og vækker min lyst til at gå i køkkenet. Så mon ikke, at den kommer på julebordet igen i år? 😊

Opskriften er ren copy paste hos The Food Club, i min var der sidste år intet mynte og gedeost, da vi ikke havde det i huset og pinjekernerne var skiftet ud med mandler.

Rødkålssalat med tahindressing
tilbehør til 4 personer

1/4 rødkål
1 spsk olie
4 spsk pinjekerner
1 bdt mynte
½ bdt bredbladet persille
kernerne fra 1 granatæble
50-75 g fast gedeost

Dressing:
1 spsk tahin
3-4 spsk olivenolie
skal fra 1 øko citron
saft fra ½ citron
salt

Skær rødkålen i meget tynde strimler. Varm olie op i en pande og steg kålen i et par minutter indtil den falder en smule sammen. Kom den lune kål på et stort fad.
Rist pinjekerner på en tør, varm pande indtil de er gylden. Hak krydderurterne fint, og kom dem på fadet med kålen – drys med pinjekerner, granatæblekerner og små stykker af gedeost.
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen – smag til. Fordel dressingen over salaten og servér med det samme.

Rødkålssalat, perfekt til julebordet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Jeg er vokset op med salat juleaften, men det har min svigerfamilie godt nok skulle vænne sig til :-) Vi får altid snittet hvidkål med appelsinstykker og rosiner, som jeg ELSKER. Men det lyder nu også lækkert med en salat af frisk rødkål :-)

    • Hihi jeg tror heller ikke at salat er på de fleste juleborde :)
      Jeres salat lyder også lækker. Hvidkål kan meget mere end man lige regner med :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.