Sidste aften og måltid i 2021

Sidste aften og måltid i 2021


Mit nytår 2021 – 2022 🥳 var noget anderledes end hvad jeg før har prøvet. Jeg havde egentlig først planlagt og forberedt mig på, at jeg ville bruge aften alene og jeg havde tilmed bestille lækkert nytårsmad fra Madklubben. Og havde planlagt at jeg ville gå tidligt i seng og være frisk og veludviklet om morgenen d 1. januar.

Men i sidste øjeblik, så endte mit nytår helt anderledes end jeg først havde troet og tænkt. I stedet for at være hjemme, lokkede jeg mig selv med til en nytårsfest sammen med 21 andre personer. Noget som for mig, var virkelig grænse overskridende, da jeg ikke kendte nogle. Men jeg havde behov for at komme ud og ligge en del af 2021 bag mig. Jeg føler mig virkelig sej at jeg gjorde. Særligt med min dårlige tiltro til folk og hvor var jeg bare glad for at jeg gjorde!

Alt på aften var planlagt, klargjort og tilrettelagt. Jeg skulle blot møde op og fremvise 2 x vaccination og en negativ corona test fra selve dagen. Helt perfekt og på den måde havde vi alle god tiltro til hinanden..
Vi mødtes alle kl. 17.45 og kunne alle lige nå at hilse på hinanden inden hendes Kongelige højhed, Dronning Margrethe skulle holde sin nytårstale.

Efter nytårstalen var der lidt snak og her var jeg stadig noget nervøs og ikke helt komfortabel med hele situationen. Men heldigvis ændrede det sig hurtigt da vi alle fik vores pladser. Jeg blev placeret i den ene bordende sammen med tre andre herre og en kvinde. Og her må jeg hurtigt sige at de gik alle lige i hjertet, den ene lidt mere end de andre. Der var en som mindede rigtig meget om min onkels mands og uden at sige for meget, så fik han hurtigt blødt mig op og jeg følte mig helt varm i hans selskab 😍.

Generelt var hele aften bare helt igennem gennemført. Og jeg er så glad for at jeg valgte at tage afsted og hyggelig mig med nogle gode mennesker. Og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg at det er en af de bedste beslutninger jeg har truffet i hele 2021. Jeg kunne i hvert fald ikke have ønsket mig en bedre aften 🥳

Og så til maden. Maden var bestilt udefra, fra Cofoco, som mange andre også havde gjort. Jeg havde valgt deres vegetar menu, hvilket både lød og så lækker ud på beskrivelsen (som det også levede op til).

Vi fik alle samme forret, hvilket bestod af cremet og skummende jordskokkebisque med stegte jordskokker, glaskålsravioli med jordskokke- og hasselnøddekompot og brunet smør, aromatisk grøn dildolie med fennikelfrø og ristede hasselnødder og et grillet fennikelbrød. Jeg har altid været glad for jordskokkesuppe og denne smagte virkelig lækkert og havde massere af smag i sig og så var den smukt anrettet ☺️

Min vegetar hovedretten var helt bagt knoldselleri fyldt med svampeduxelle og sort trøffel. Serveret med pommes anna, broccoliniskud, marinerede løgskaller, brøndkarse og en vegetarisk umamisauce lavet på ristede svampe, saltet citron og fermenteret hvidløg. En kæmpe tallerken! Men alt var lækkert og smagte godt. Særligt broccolini var jeg begejstret for, men her har jeg nok også min svaghed, samt trøffelderen på knoldselleien ☺️ Jeg fik dog hjælp til at komme igennem det ene stykke knoldselleri og det meste af min sprødstegt pommes anna, hvilket mine bordherrer vist var godt tilfredse med ☺️ Deres tallerken var selv pyntet med rosa dansk oksemørbrad med trøffelsauce, sprødstegt pommes anna, solbærglaserede rødbeder, sort trøffelpuré og sprøde rødbedespiraler. Hvilket også så lækkert ud.

Mellem hovedret og dessert kom der en musikquiz på bordet. Noget vi egentligt alle skulle deltage i, men hende som stod for det, havde allerede fået som hatten passer og glemte de fleste af os 😂 .. Men det var nu også underholdende fra sidelinjen ☺️

Efter quiz kom desserten. En klassisk gateau marcel lavet på 62% Valrhona-chokolade, med syrlig passionsfrugtfromage, ananaskompot med mørk rom og vanilje, toppet med kokoscrumble, kakao, kaffe og flager af bitter chokolade. Jeg var allerede godt forsynet og kom derfor ikke igennem hele desserten, som var en god chokolade bombe. Men nu er jeg ike den største dessert spiser og følte derfor ikke, at jeg gik glip af det vigtigste. Men det jeg smagte af desserten var fin ☺️

Og da klokken slog tolv, havde jeg lagt en mønt i skoen og jeg havde taget en klementin i hånden og hoppede ind i det nye år. En tradition, som vi altid har gjort i min familie. Mønten betyder at man ikke vil mangle penge i det kommende år og klementin betyder at man ikke vil mangle mad i maven ☺️

Alt i alt havde jeg en rigtig god aften. Langt bedre end jeg kunne forestille mig og havde turde håbe på. Og da klokken blev lidt i 4 tog jeg hjem, også selvom at der stadig var godt gang i festen og jeg fik glip af natmaden, som var veganske pølser (og pølser fra det bornholmske slagteri Hallegaard) og briochebrød, hjemmelavet tomatketchup, estragonmayonnaise og syltede rødløg.

Sidste aften og måltid i 2021
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.