Opskrift på nemme surdejsboller

Opskrift på nemme surdejsboller

Surdejsboller har længe været blandt mine favorit boller. Særligt har det været Lagkagehusets bigabolle, som jeg var ret så begejstret for. En bolle som ikke er så kendt i deres sortiment, hvilket også betyder, at det ikke er alle deres butikker som får dem og andre for kun en/to af slagsen.. Og det betyder også, at det ikke er lige altid at jeg er heldig at få fingrene i en😊 Men da det også er noget dyrt i længden, at køre forbi Lagkagehuset hver morgen (hvilket jeg tidligere har gjort..), så har jeg kastet mig ud i mit eget bagværk😊 💪🏻 – og når det er sagt, så synes jeg også at det er lidt sejt at sige, at jeg kan bage mine egne boller😊

Så nu har jeg, gennem de godt seneste 6 måneders tid, prøvet at udforske mig selv indenfor bolle-hjemme-bage verden. Et univers, om er langt større og mere kompliceret end jeg først havde troet. Og det har virkelig også kostet magen sved, dej og tårer, at kunne finde frem til en dej, som jeg kunne accepterer. Jeg er endnu heller ikke 100 % tilfreds, jeg mangler den sidste og rette sprødhed, men selve dejen og smagen er jeg tilfreds med😊

Jeg er faktisk kommet ind i så god en rytme, at jeg hver weekend laver en ny bolle dej. Og jeg vil gerne indrømme, at det faktisk er kommet bag på mig, hvor nemt, hurtigt og simpelt det rent faktisk er :D Og nu skal jeg ikke sætte mig selv op på en piedestal. Men jeg føler, at jeg er kommet så langt, at jeg nu hellere foretrækker mine egne boller, end nogle bagerier. – og så er egne boller tilmed også langt billigere!

Mine boller er lavet ud fra en opskrift på ‘fint hvedebrød’ som jeg har fundet i Meyers bagebog ‘Meyers bageskole – alle kan lære at bage.’ En bog, som jeg fik foræret af kantinen på mit arbejde og der er rigtig mange spændende opskrifter i den!💕 Men jeg er startet men det, som var mit hoved formål, nemlig surdejsboller😊 Og opskriften er super nem og simpel og kræver ikke mange ingredienser og kræfter.

Opskriften på mine boller er følgende og giver 10 gode boller:
600 gram hvedemel
5,5 ml vand
5 gram gær
1/2 dl surdej
15 gram salt

Fremgangsmåde:

Bland vand, gær og surdej sammen. Tilfør herefter mel og salt og ælt det hele godt sammen. Når dejen føles fast og hænger sammen som tyggegummi er den færdig. Jeg bruger selv en røremaskine og kører den med højeste styrke i 12 minutters tid. Men prøv det af med egen røremaskine. Min er en billig coop udgave, så hvor længe det går med en Kitcheaid eller andre røremaskiner, ved jeg ikke. Men at dejen skal føles spænding som tyggegummi er en lighed. Lad herefter dejen stå ude i en timers tid til den er hævet til det dobbelte (jeg lader den oftest stå mellem to og fire timer og her hæver det meget, som billedet viser). Sæt herefter dejen i køleskabet i mindst 24 timer.

Efter 24 timer, sæt oven på 250 grader. Bollerne skal bages på en kold bageplade i 20 minutter, først 10 minutter ved 250 grader og herefter 10 minutter ved 230 grader.

Bon appetit 😊

Opskrift på nemme surdejsboller
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.