Fødselsdagsfejring på restaurant Marv & Ben
Normalt er januar og februar nogle af de måneder som er triste og egentlig bare skal overstås. Men i år har begge måneder bestået at rune fødselsdage i min familie. Den første var min onkel, min fars bror, der fyldte 70 år d. 19. januar. Og på selve dagen havde han inviteret de nærmeste på middag på restaurant Marv & Ben. Marv og Ben, som er i samme kæde som The Pescatarian, hvilket jeg holdte min 34 og 35 års fødselsdag hos.
Vi var inviteret til kl. 19, jeg kom selv lige på klokkeslættet og blev vist frem til gareroben, hvor jeg kunne hænge mit overtøj. Jeg her blev jeg hurtig opmærksom på, at jeg mængler en pæn knagerække hjemme hos mig selv. En knagerække hvor jeg selv (og mine gæster) kan hænge overtøjer.. Så det gjorde lige, at jeg skal udforkse lidt i en kategori 😊 Mne en hurtig søgning, så faldt jeg hurtigt over lige netop denne knagerække fra Jem og Fix 😊 Og efter overtøjet var afleveret, blev jeg ført videre til bordet, et bord placeret helt perfekt ved vinduet. Og da vi alle havde sat os, fik vi serveret velkomst drinken, et glas De Vallois champagne. Et dejlig let og afbalanceret glas.
Min onkels mand og mor var lidt forsinket, men da vi alle var kommet og alle havde sat sig til bords, gik der ikke længe, før aftens første ret, en appetizer, blev serveret. Dette var en grønsagsbouillon, ‘en varm starter at få varmen på her i de kolde vinter perioder’ som tjeneren præsenterede den 😊. Det var dog ikke lige min form for ret.. Så jeg gav den videre til min side med ordene ‘det smager rædselsfuldt‘ 😂🙈
Men efter første appetizer kom hurtigt anden appetizer. Denne var meget mere mig og bestod af små vafler lavet på surdej, hvorpå der var lagt fyld af hummer og gammelknas, sammen med kartoffelchips og dip lavet af persille og spinat. De små vafler var virkelig lækre og som jeg noterede, så så jeg dem gerne større 😊
Og nu til aftens menu.. Vi havde nemlig seks retter i sigte. Jeg fik og lidt andet end de andre, da jeg ikke spiser kød. Men inden, så fik vi serveret brød på bordet, Brød lavet af surdej, samt rugmel og penslet med marv og mit med svampe. Og hertil var der kærnemælkssmør lavet af dehydreret kærnemælk. Brød og smør var rigtig godt og jeg endte også med at spise fire stykker i løbet af aften.
Og så til aftens første ret, hvilket bestod af letsaltet helleflynder med sauce af kafir. En virkelig lækker ret. Helleflynderen havde stadig lidt sejhed i sig og så havde jeg ikke tidligere prøvet fisk med kafir, men det fungerer virkelig godt sammen! Til retten fik vi et glas Allimant Laugner, Grand Cru Praelatenberg, Riesling fra 2018. Nu har risling aldrig været mig, men jeg er begyndt at blive mere og mere varm på dem fra Alsace. Og denne var også ganske dejlig.
Og fra første ret og fluks videre til aftens anden ret. Nemlig torsk stegt i massere af smør med kål og grillet pastinak og sauce af Beurre Blanc. Hvilket var en af mine favorit retter for aften. Jeg er rigtig glad for torsk og denne smeltede på tungen og havde så meget smag med sig og med beurre blanc, så er alt jo bare godt 😊. Og så toppede det også retten, at vi kunne skåle i et glas Domaine Vrignaud Les Champréaux Chablis fra 2019.
Tredje ret, var for mig, nok aftens mest underlige ret. Der var omgang kartoffelmos, som var lavet på Danika kartofler. Ikke en sort jeg kender. Og kartoffelmosen var toppet med whitefish rogn, nogle rogn som minder om stenbiderrogn. Og skummen var lavet på fennikel. Rognen var gode, men kartoffelmos er ikke min største spise, så jeg skubbede hurtigt min tallerken over til min lillebror, som glædeligt spiste op 😊 Og ingen ret uden endnu en vin og her fik vi serveret et glas Terras Gauda O’Rosal 2016, en spansk hvidvin. Jeg har aldrig rigtig fundet glæden ved spansk vin, så jeg drak videre af min chablis, som jeg havde mere tilbage af 😊
Og fra tredje tallerken og videre til den fjerde. Denne var tatar af okseinderlår og da jeg ikke er kød spiser, fik jeg en tallerken med confiteret knoldselleri. knoldsellerien smagte utrolig godt. Men nu er jeg også meget glad for knoldselleri og jeg var ligeledes meget taknemlig for, at jeg ikke fik de andres tallerken, trods de efter sigende også skulle smage godt. Vinen til retten var et glas RoletArbois Trousseau fra 2016 som blandt andet er lavet på druer af Pinot Noir, hvilket er en af mine favorit druer. Og så var det aften første glas rødvin, hvilket jeg havde ventet på siden vi sat os.
Og så til hovedretten og her var klokken blevet 22.16, da den kom på bordet, hvilket jeg personligt syntes var noget sent – eller vi sad faktisk alle og nævnte at vi syntes at der var ret lang ventetid mellem retterne, hvilket nok også var derfor at vi spiste så meget brød, da vi faktisk var ret sultne da vi kom og frem til, ja frem til femte ret…
Men retten kom og den var lækker! De andre fik dådyr fra dyrehaven med rødbeder og sauce ad løgbouillon, mens jeg fik kammuslinger stegt i masser af smør og med samme rødbede og sauce. Kammuslingerne var virkelig lækre og stegt til UG. Og dådyret skulle efter sigende også være lækker. Og så fik vi alle et glas italiensk Gianfranco AlessandriaL’Insieme Langhe Rosso. Et dejligt glas, men den var lige kraftig nok til min ret. Så tjeneren var så sød at finde et andet glas som passede bedre til mine kammuslinger. Her fandt han en fransk Savigny Les Beaune, Les goudelettes Domaine Antonin Guyon fra 2019, hvilket også er lavet på Pinot Nior druer. Den smagte simpelthen så lækkert! Den var perfekt glad og afbalanceret og passede perfekt til kammuslingerne. Og så tror jeg faktisk at jeg drak glasset, før jeg var færdig med retten, så godt smagte det 🙈
Og så til aftens sjette ret og også den sidste, desserten, hvilket hed chokolade, chokolade, chokolade. En utrolig smuk ret bestående af, ja ren chokolade 😊. Nu er jeg hverken den store dessert eller chokolade spiser. Så jeg fik ændret min chokolade til aftens ostetallerken, hvilket passede mig perfekt 😊. Jeg fik præsenteret fire stykker ost (husker ikke navnene), og tilhørende knækbrød. Og da jeg heller ikke er til dessertvin, fik jeg lov til at få endnu et glas Savigny Les Beaune, Les goudelettes Domaine Antonin Guyon fra 2019. Samme glas, som jeg fik til mine kammuslinger, mens de andre fik et glas Sauternes, Cru Peyraguey, Graves, Bordeaux fra 1999.
Vi var færdige med at spise omkring klokken 23.20, og her valgte jeg at sige tak for i aften, da jeg havde været oppe siden lidt over 5. Men de andre først forlod restauranten en times tid senere.
Alt i alt er Marv og Ben virkelig en lækker restaurant og vi hyggede os rigtig meget. Og maden er utrolig lækker og betjeningen sød. Men jeg vil dog sige, at der er lige lovlig lang ventetid mellem retterne! Men lækkert var det og klart et sted jeg kan anbefale at tage hen 😊
Fødselsdagsfejring på restaurant Marv & Ben
