Movie of the month – Pinocchio

Movie of the month – Pinocchio

Det er godt nok længe siden, at der sidst har været et Movie Of the Month indlæg, her på bloggen. Noget jeg ellers holdte lidt af, da det fik mig til at se en film, mindst en gang om måneden. Men efter godt halvandets års pause, så prøver vi igen og denne gang i en af mine yndlings genre 😊

Når det kommer til film, så er Disneys univers og særligt deres klassikere, nogle af de film, som jeg holder aller mest af. Og nu er de jo begyndt at lave deres klassikere i menneske udgaver, hvilket jeg elsker. Jeg labber det hele i mig og også deres seneste film, hvilket er Pinocchio. En Disney klassiker, hvis tegnefilm jeg har set utallige af gange som barn. Vi havde den på VHS bånd som små, så det var nemt at sætte den på, når min lillebror og jeg kom hjem efter skole. Og Pinocchio kunne vi altid enes om at se 😊

Den nye live-version er med skuespillere som Tom Hanks, som spiller Pinocchios far Gepetto og altid pæne Joseph Gordon-Levittso Jesper fårekylling. Men skal jeg sammenligne tegnefilmen fra 1940 med den nye live-version fra 2022, så ser jeg desværre en hel del forskelligheder..
Selve historien er meget 1-1, hvor vi ser den ensomme Gepetto (Tom Hanks), der inderligt ønsker sig en søn og derfor snitter sig en trædukke. Og efter et besøg fra ønskefeen, bliver Pinocchio levet op til live. Men for at Pinocchio kan blive en ægte dreng, skal han bevise, at han vil være en rigtig dreng. Jesper Fårekylling bliver derfor Pinocchios samvittighed og er hermed med til at hjælpe ham med at gøre det rigtige.

På vej til første skoledag bliver Pinocchio lokket af Mikkel From og Ditlev. To skurke der lokker Pinocchio med til Pjækkeland, hvor han bliver venner med Slap-Hans. Og sammen med Slap-Hans, spiller Pinocchio billard, ryger, drikker øl og ødelægge Øen. Og lige som humøret er højt, så ændre sættet karakter og Pinocchio prøver at flygte. Og hjemme i hjemmet bliver Gepetto urolig, da Pinocchio ikke er kommet hjem og tager derfor ud for at lede efter sin søn. Og herfra kommer en søgning om en far, der er ude og finde sin dreng og for en dreng at komme hjem til sin far. Samt en samvittighed, som har svært ved at leve op til sin rolle.

Pinocchio er en af mine yndlings Disney film, men ærligt, så var jeg lidt øv over slutningen. Den lever derfor ikke helt op til mine forventninger og derfor kan jeg ikke give den 6 stjerner. Men 5, det skal den helt bestemt have 😊

Antal af stjerner: 5 ud af 6
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Movie of the month – Pinocchio
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.