New York – my Favorite places

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg meget gerne vil tilbage til New York – den absolut fedeste ferie jeg har været på, så længe jeg kan huske tilbage. Vi nåede mere end jeg nogensinde havde forestillet mig var muligt. Og der er nogle steder, som jeg helt klart vil anbefale til alle der tager dertil.

Jeg har prøvet at samle nogle af mine bedste steder nedenfor, hvilket alle er nogle jeg nåede på min ferie.

Spisesteder:

Juliana pizza BrooklynJuliana pizza Brooklyn – Juliana’s pizza i Brooklyn. Stedet ligger rigtig tæt på Brooklyn Bridge. Vi kom allerede lidt i kl. 18, hvor der allerede var godt fyldt. Kort efter var der dannet en mindre kø ude på gaden, som kun blev længere, hvilket var for kunder som gerne ville have et bord og så bliver der samtidig bestiller rigtig mange som take away.
Deres pizzaer er utrolig lækre og sprøde. Vi delte en stor No. 6, som var med grillet kylling, Mozzarella, Monterey jack ost, hvid cheddar, hjemmelavet guacamole og koriander, hvilket var en utrolig god pizza og så med Brooklyn øl on the site.Vapiano New York Vapiano New York Vapiano New YorkVapiano. Et sted som jeg havde fået anbefalet af en person i en forretning. Vi var der om fredagen og det er et sted, hvor New Yorkerne selv tager hen og stemningen er så hyggelig – det er super svært at beskrive, det er bare mere værd at opleve :) Man får en brik, som man bestiller maden ud fra. Der er forskellige muligheder – pizza, pasta, salat mm. Vi valgte en pizza til deling, samt en salat.

Rooftopbar på 230 Fifth avenu Rooftopbar på 230 Fifth avenu Rooftopbar på 230 Fifth avenu Rooftopbar på 230 Fifth avenu Rooftopbar på 230 Fifth avenuRooftopbar på 230 Fifth avenu. Nok den lækreste rooftop bar jeg nogensinde har været på! Fik den anbefaler af en ekspedient i en butik. Man kan sidde inden døre i det lækreste og cooleste møbler og ovenpå er der den hyggeligste tagterrasse med palmer og den smukkeste udsigt udover alle skyskraberne. Det er slet ikke et sted, som man ligger mærke til, hvis man ikke ved at den er der. Vi valgte at spise der den sidste aften, men tænker at det er det hyggeligste sted at gå ud og tage en drink en fredag/lørdag.

Mulberry Street Bar little italy Mulberry Street Bar little italy Mulberry Street Bar little italy Mulberry Street Bar little italy Mulberry Street Bar little italyMulberry Street Bar – Et hyggeligt pizzaria i Little Italy med rød/hvide ternet duge på bordene, med rigtig gode pizzaer og utrolig hyggelig stemning og så til rigtig rimelige priser!The Butchers Daughter new york ManhattanThe Butchers Daughter new york ManhattanThe Butchers Daughter new york ManhattanThe Butchers Daughter new york ManhattanThe Butchers Daughter – den meget hyped cafe. Jeg har prøvet både aftensmad og morgenmad der og jeg vil klart anbefale morgenmaden (eller i hvert fald deres avokado madder!). Aftensmad kan godt findes bedre andre steder, men stemning og betjening er helt i top.

Oplevelser: – Afslapning og gå på opdagelse i Central Park. Central Park er så stor, at man ser nye områder hele tiden. I Strawberry Field, kan man se John Lennons minde sted, hvor der ofte sidder nogle og spiller og synger Beatles sange. Besøg H.C. Andersen og sid på hans skød og se børn lege på Alice i Eventyrland. Leg en af de populære både hos Conservatory Water.

Wall Street. Nu går jeg meget op i det finansielle, så for mig, var det et must at besøge Wall Street og det var en stor oplevelse at både gå og se Wall Street og området, som jeg har hørt så meget om.

– China Town. Jeg boede midt i China Town og oplevede derfor stemningen hver dag. Selve Kinesere er et folkefærd jeg ikke er synderligt begejstret for. De tænker kun på dem selv, springer over hvor de kan, men det er utrolig spændende at se den måde de lever på. China Town er ligesom at være i Kina og i deres butikker er der mulighed for at købe skindpadder, slanger, fisk, frøer (og jeg kan blive ved), som man kan købe til at spise.

Staten Island Ferry. En gratis båd fra Manhattan og til Staten Island, hvor man får den smukkeste udsigt over fra sydlige Manhattan med alle skyskraberne og Frihedsgudinden.

– Ground Zero, minde stedet, hvor World Trade Center lå og hvor der i dag er to smukke vandfald og alle de omkomnes navne er skrevet i kanten.

– Musical på Broadway. Vi så Les Miserables, hvilket var helt fantastisk(!), men mulighederne er mange. Vi bestilte billetterne samme dag, nede syd på Manhattan, et sted, hvor der sælges billetter til forestillinger til samme aften med -50%. Jeg husker desværre ikke navnet på butikken, men det var tæt på Smorgasburg, som er et utrolig hyggeligt madsted, med mange forskellige boder.

– Brooklyn Bridge. Vi valgte at gå mod Brooklyn i dagslys og tilbage mod Manhattan i mørke. Udsigten udover Manhattan, når mørket har lagt sig er helt fantastisk, men husk at kigge tilbage over Manhattan, når turen går mod Brooklyn.

– En gul Taxa. Manhattan er kendt for deres gule taxaer og sådan en skulle jeg selvfølgelig prøve. Det er ligesom at køre i Taxa herhjemme, men prøves det skal det :)

New York public Library. New York Public Library er det kommunale folkebibliotek i New York og regnes også som værende et af verdens fornemste biblioteker.

Central Station – Det aller første jeg gjorde her, var at se op på balkonen, hvor Serena fra Gossip Girl bliver set af Dan for første gang. Herudover skal man ligge mærke til det smukke loft, som er lavet som en stjerne himmel og i underetagen er der tonsvis af mad steder.

– Times Square. Steder hvor der altid er liv og åbne butikker. Et sted som skal opleves og er der plads på den røde trappe, så er det også hyggeligt at slå lidt tid ihjel på den og bare se på alle mennesker der går rundt.

Rockefeller Center. Smukkere udsigt over Manhattan må være svær at finde! Fra Rockefeller Centret kan man se udover Central Park på den ene side og fra den anden, kan man se hele byen og ned til alle skyskraberne, som ligger nede sydpå.

The High Line. The High Line er en grøn oase over vej-plan. Det er en gammel jernbane strækning som er lavet om til en park. Den har sin helt egen rolige stemning og det virker til, at mange lokale søger herhen til afslapning og bare hænge ud. Empire State Building. Mange vælger at tage op og se udsigten over Manhattan i Empira, dog vil jeg hellere anbefale Rocker Feller, da man derfra også har udsigt udover Central Park. Man kan dog få lov til at komme ind i lobbyen i Empira, hvor der er utrolig fint, så forbi Empire, det må man.

Soho. Soho er et utrolig hyggeligt område på Manhattan, hvor alle de dyre designer butikker er at findes. Så skal der shoppes dyrt, så er Soho klart at foretrække. Og så er der slet ikke lige så mange mennesker i butikkerne, som på 5 avenue. Særligt omkring Prince Street og Greene Street er værd at holde øje.

– Greenwich Village. Manhattans Boheme kvarter også kendt som The Village. Her er utrolig hyggeligt med nogle fine bygninger også små hyggelige cafeer.

– Washington Square Park, en lille fantastisk oase i det sydlige Manhattan, tæt på Greenwich Village. Parkens kendetegn, må nok være Triumfbue Washington Square Arch. Et helt fantastisk sted at nyde sin frokost, eller bare en pause i hverdagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.