En dag i julebageriets tegn

.

Noget af det bedste jeg ved, ved december er, at hvert år den anden søndag i advent, så mødes hele min fars familie, hos min fars fætter til julehygge. En dag, der står på ren hygge med hjemmelavet æbleskiver, gløgg, julekager og ja bare ren hygge ☺️

Jeg har før skrevet om selve dagen, men det endre ikke på, at den stadig er en af mine yndlingsdage på hele året.

Æbleskiver og gløgg laves på selve dagen og mens vi sidder og hygger. Men selve julekagerne, vaniljekramse og brunkager, er laver på forhånd. Normalt var det min bedstemor, sammen med min fars fætre, der stod for julebageriet. Men efter hun dødede tilbage i oktober 2016, har jeg været god til at overtage min bedstemors rolle. En rolle som betyder rigtig meget for mig, da min bedstemor var (og stadig er) et af de mest betydelsesfulde personer i mit liv. Hende og min bedstefar er nok dem, som har sat det største aftryk hos mig. Jeg tænker på den næsten hver dag og føler stadig at de er blandt mig og jeg kan græde ved bare tanken om dem. Så stort er savnet.

I dag er det min fars to fætre og jeg, som står for julebageriet. Vi mødes en ugestid inden den obligatoriske julehyggedag og her bliver der bagt vaniljekranse og brunkager. Og når julebageriet er slut bliver det sluttet af med en hyggelig frokost.
Jeg ser desværre ikke min fars fætre så ofte, så denne ene dag m året er en som jeg værdsætter utrolig højt. Og så kommer jeg hjem med godt 1.4 kilo julebag ☺️

Så nu har jeg julekager til hele december og mere til ☺️

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.