Ulykke part VIII – Status efter 3 måneders kontrol

.Onsdag d. 22. november var en vigtig dag for mig. Jeg var nemlig til 3 måneders kontrol efter ulykken. Min faktura (bruddet) i 12 ryghvirvel er ikke vokset sammen eller helt som den skal være 😔, men skruerne sidder godt og fast.
Og som jeg havde frygtet, så handlede selve kontrollen mest (eller kun) om ryggen, samt skruerne og pladerne og ej om hverken skulder, ribben, hjernerystelse mm. Men lægen (som også var ham som opererede mig), har lavet en henvisning til kontrol af min skulder, da jeg stadig har problemer og smerter i denne. Herudover fortalte lægen, at mine smerter vil aftage indenfor et år efter ulykken og herefter vil de være status quo – Og f… hvor jeg frygter, at de ikke aftager meget mere. Gør de ikke det, så vil jeg i hvert fald se frem til at leve på minimun 4 morfin piller dagligt.
I sidste mandags var jeg til fysioterapeut, hvor hun prøvede at gennemgå med mig, hvad jeg kan og hun konkluderede at det er alt for tidligt for mig, at starte med at træne mere end godt 30-60 minutter nogle gange om ugen og her taler vi om simple øvelser, som gå på trapper, lave squat, gå frem og tilbage, til siden, mens jeg har en elastik om benene.

Men hvordan går det så egentlig med mig?
Jo.. altså kort fortalt. Jeg har stadig meget ondt i ryggen – følelsen af at have enden af en træpind borende ind i ryggen, er et rigtig godt billede af de smerter jeg har 24/7. Derudover har jeg stadig svært ved brug af højre arm, som kun kan komme op til ca. lidt under bryst højde og venstre arm kan heller ikke strækkes helt. Men nu kan jeg da være sammen med folk i godt 2,5 time (alt efter hvor, støj mm). Jeg har taget mere end 2.500 piller (og endnu ikke startet på nedtrapning), brugt mere end 5.500 kroner på medicin, været sygemeldt fra mit arbejde i 112 dage (det er virkelig længe !!!) og kommer formentligt først tilbage tidligst til januar.
Jeg har talt med politiet, og de har blandt andet oplyst mig, at cyklisten (som er skyld i det hele), nok slet ikke er klar over, hvad han egentligt har forvoldt og jeg frygter at han slipper med en bøde på blot 700 kroner – hvilket er det som bøder for cyklister primært ligger på (jep jeg har googlet det). Og hvis det er sandt (og undskyld mit sprog) så er godt nok nemt at køre folk ned og bare ‘børste det af sig’, hvis 700 kroner er straffen.

Men alt skal ikke være helt sort seende. To dage efter at jeg havde været til kontrol på Rigshospitalet, var jeg til julefrokost med mit arbejde, noget som jeg havde glædet mig utrolig meget til. Jeg mødtes med mine kollegaer på Bistro Royal kl. 18, hvor de havde bestilt bord. Her fik vi serveret en lækker 3 retters menu og da klokken blev 20.15 tog jeg hjem, træt, brugt, men også rigtig glad for at have deltaget og set mine kollegaer. 

Læs ogsåUlykke part VIII – Three months ago og med scannet hjerne

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

 1. Tina

  Kæreste Ida,
  tak for en opdatering.
  Prøv morfin morgen, eftermiddag, aften – det gør det lidt mere holdbart frem for to gange dagligt.
  Hvad angår cyklisten som var årsag, hvis han har et forsikringsselskab så skal de jo ind og betale tabt arbejdsfortjeneste, svige og smerte, medicin, behandling osv.
  Jeg håber du kommer dig mere med tiden, du er så ung og fortjener et smertefrit godt liv.
  Julehilsner fra mig til dig og god bedring:-)

   • Tina

    Her bør du kunne bede politiet om agtindsigt.
    Du har faktisk krav på erstatning fra skadevolder, det siger loven, hvis altså denne har en forsikring, det bør politiet også have oplyst dig om.
    Tag en snak med politiet, eller lad din mor gøre det.
    Jeg kan også hjælpe dig hermed, så siger du bare til.
    Men du skal ikke lade dog kue.
    Du bør måske have en erstatningsadvokat på og lave en “no cure no pay” aftale.
    Hvad nu hvis du ikke kan komme tilbage i arbejde, eller i fuld tid, så er du på øven resten af dine dage.
    Web knus:-)

 2. Tine Lildballe

  Kære Ida.
  For mig skete der meget fra 3 måneder til 12. Men du vil nok ramme lidt et plateau nu. Og så bliver det bedre. Og det kan også SAGTENS blive bedre efter et år. Det er bare der man ligesom trækker stregen også i forhold til forsikring også. Personligt har mine smerter ændret sig en hel del det sidste halve år, selvom det til februar er to år siden! Og den sidste speciallæge jeg var til sagde, at det kunne blive bedre over de næste fem år.
  Men øv der kun var fokus på ryggen.
  Stort kram til dig

  PS jeg har ikke glemt dig eller din mail! Vi har bare være lidt pressede på hjemmefronten ❤️

  • Tine, Tak ! Ja håber virkelig at det bliver bedre, selve 5 år ud i fremtiden lyder noget ‘ligegyldigt’ lige nu..
   Godt du har fået min mail og tænk ikke på det. Håber alt hjemme er okay ❤️

 3. Verdens stærkste Ida <3
  Godt at høre at du midt i det hele også formår lavet noget godt for dig selv og dit sociale gen. At selvom du hurtigt bliver træt, så kommer du alligevel ud og får inputs fra verdenen udenfor i stedet for at bure dig inde. Det beundrer jeg dig meget for.

  Glæder mig til at se dig lige om snart – håber sådan at du er frisk nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.